Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se

 

Postavljanje i ugradnja video nadzornih kamera može utjecati na učinkovitost sigurnosnog sustava. Iskoristite svoj sustav na najbolji način pomoću ovih savjeta za instalaciju:

Dobro postavite svoju kameru

Postavljanje  kamera ključno je za detektiranje provala ili kršenja sigurnosti. Ako su kamere zaklonjene namještajem ili nisu postavljene na optimalnu poziciju za snimanje aktivnosti u cijeloj prostoriji, incidenti mogu ostati nezabilježeni. Ulazi su uobičajena mjesta za kamere, stoga pazite da kamera nije blokirana kada se vrata otvore. Ostala razmatranja o pozicioniranju uključuju osvjetljenje i staklo jer refleksije ili svijetle točke mogu smanjiti jasnoću snimljenog materijala.

Najbolji način da osigurate da su vaše  kamere dobro postavljene je konzultirati se sa stručnjacima, koji vam mogu savjetovati i instalirati sigurnosne sustave kako biste izvukli maksimum iz njih.


Pokrijte slabe točke

Nema smisla imati  kamere iz sigurnosnih razloga ako one ne uhvate kriminalca na djelu, stoga biste vi ili profesionalac trebali identificirati slabe točke koje se mogu koristiti za neovlašteni pristup ili provalu. Provjerite unutar prostora i izvana kako biste odredili lokacije koje bi uljezi mogli ciljati: ulazne prostorije, tamne vanjske prostorima itd.

Vanjske kamere mogu biti učinkovite u hvatanju vandalizma ili saznavanju kako su kriminalci došli do prostorija kroz slabe točke, što je nešto osobito vrijedno za komercijalne ili industrijske primjene gdje možda postoji zaštita perimetra.

Osigurajte dobro osvjetljenje

Snimke  kamera mogu biti suvišne ako je razina osvjetljenja preniska. Testirajte više scenarija osvjetljenja kako biste pronašli savršenu ravnotežu između pretamnog i presvijetlog. Razmislite o Color Vu  ili infracrvenim  kamerama kako biste osigurali da kriminalci uvijek budu uhvaćeni na djelu.

Ne skrivajte svoje kamere

Neka vaše  kamere budu vidljive i provalnici će se možda odustati od namjere provale u vaš posjed. Na većim, industrijskim prostorima uobičajeno je imati znakove koji pokazuju prisutnost video nadzora. Skrivene kamere mogu biti učinkovite u određenim situacijama, no odvraćanje kriminalaca najbolje se postiže isticanjem sigurnosnih mjera.

Integrirajte druga sigurnosna rješenja

Mnoga moderna sigurnosna rješenja su 'pametna', što znači da se svi sustavi na tržištu povezuju preko interneta. Dok su prije sigurnosni timovi morali biti u prostorijama i neprestano gledati snimke, vlasnici i odgovorne osobe sada mogu uživo prenositi snimke na svoj telefon ili druge uređaje gdje god se nalazili, pod uvjetom da imaju internet. Za krajnji mir i kontrolu video nadzora, daljinski pristup je ključan.

Kombinirajte kamere s drugim sigurnosnim rješenjima kako biste stvorili najučinkovitiji sustav. Na primjer, koristite senzore kretanja za aktiviranje svjetla ili oglašavanje alarma, što posljedično pokreće  kamere da počnu snimati.


VSC Pro+ Web Trgovina   Online Trgovina